Slujire arhierească în parohia Ohaba Română

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în Duminica Vameşului şi a Fariseului, în mijlocul credincioșilor din parohia Ohaba Română, protopopiatul Făget, județul Timiș.

Cu acest prilej, potrivit mitropolia-banatului.ro, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Preasfinția Sa a fost primit cu mare bucurie de credincioșii parohiei în frunte cu pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, protos. Matei Buliga, starețul mănăstirii Dobrești și ierom. Nectarie Arvai de la mănăstirea Românești. La slujbă au participat foarte mulți credincioși din parohie și din localitățile învecinate, precum și autorități locale. În cadrul slujbei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, a hirotonit întru preot pe diaconul Lucrețiu Dan Rusu, numit pe seama parohiei Ohaba Română. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, iar noului preot, slujire vrednică şi rodnică în parohia încredinţată spre păstorire.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

Comentarii Facebook


Știri recente