Slujire arhierească în parohia Nevrincea, Protopopiatul Făget

În „Duminica după Botezul Domnului”, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioșilor din biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Nevrincea, din cadrul Protopopiatului Făget. Cu acest prilej Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului și de numeroșii credincioși din localitate și din parohiile învecinate, după cum aflăm de pe site-ul mitropoliabanatului.ro.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de ieromonahul Nectarie Arvai, starețul Mănăstirii Românești, care a evidențiat învățăturile desprinse din pericopa evanghelică, ca prin smerenie, pocăință, împărtășirea cu Sfintele Taine și prin apropierea de Dumnezeu să dobândim mântuirea.

În final Presfinția Sa a transmis tuturor binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și a împărțit daruri din partea centrului Eparhial oamenilor nevoiași din parohie. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei condus de diac. Ion- Alexandru Ardereanu.

Comentarii Facebook


Știri recente