Slujire arhierească în Parohia Marga, Protopopiatul Caransebeş

Duminica a doua după Rusalii închinată Sfinţilor Români, a constituit pentru credincioşii din Parohia Marga, Protopopiatul Caransebeş un prilej de bucurie duhovnicească, deoarece Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost prezent alături de ei, a precizat Diac. Pavel Canea.

Ierarhul a binecuvântat lucrările executate în interiorul bisericii după care înconjurat de un sobor de preoţi și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, în cadrul căreia a hirotonit preot pe diaconul Adrian Găină, ce urmează a fi instalat pe seama Parohiei Giurgiova din Protopopiatul Reșița, a spus Darius Herea.

La Sfânta Liturghie alături de autorităţile judeţene şi locale au participat un număr însemnat de credincioşi, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare specifice Văii Bistrei.

Toţi cei care s-un implicat în înfrumuseţarea bisericii şi renovarea casei parohiale au primit din partea chiriarhului Diploma de excelenţă „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. După Sfânta Liturghie Preasfințitul Lucian a sfințit casa parohială recent renovată şi înfrumuseţată.

A fost într-adevăr o mare bucurie pentru noi toți să fim din nou în Liturghie și comuniune euharistică în această biserică preafrumoasă ocrotită de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, sfântul Vechiului Testament, care în fiecare an se sărbătorește în data de 20 iulie. Prin venirea noastră astăzi aici am anticipat și hramul bisericii, dar după osteneala depusă de părintele paroh și credincioși am binecuvântat și lucrările efectuate în ultima perioadă de timp la acest sfânt locaș și ne referim în mod special la mobilierul care împodobește soleea și în primul rând tronul și icoana Maicii Domnului, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost construită în anul 1829 în stil baroc. În sat a existat o biserică veche de lemn menționată în 1757.  Pictura în ulei pe pânză a fost realizată în anul 1860 de pictorul I. Hesso în stil neobizantin, iar recondiționarea ei s-a făcut în 1955 de un meșter local. Pictura actuală în frescă a fost efectuată de Cecilia și Radu Husarciuc în 1993. Din vechea pictură nu s-a mai păstrat nici o icoană.

Comentarii Facebook


Știri recente