Slujire arhierească în Parohia Mărculești, Protopopiatul Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat duminică, 27 ianuarie 2013, Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Mărculești din Protopopiatul Slobozia, informează site-ul sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat părintele consilier Ion Florea, părintele consilier Daniel Enașcu, părintele Dumitru Drăghici, Protopop de Slobozia și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia. Alături de mulțime de credincioși la slujbă au participat și autorități locale și județene.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon, despre credința puternică născută în sufletul său din auzirea minunilor pe care Iisus din Nazaret le făcea, despre mărturisirea mesianității Mântuitorului pe care orbul cel născut la viață nouă o face înainte de patimile Mântuitorului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfântului locaș, apoi a făcut două vizite pastorale la parohiile Cosâmbești și Popești din Protopopiatul Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente