Slujire arhierească în Parohia Grădiște din municipiul Arad

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica din Parohia Grădiște din municipiul Arad. Din sobor au făcut parte: Pr. Viorel Merlușca, Pr. Pens. Gorea Teodor, Pr. Iosif Toma (Sfatul Frățesc al Oastei Domnului – Sibiu), Ierom. Pimen Lupu (Certege – Jud. Alba), diac. Călin Teuca, informează site-ul episcopiaaradului.ro.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, amintind învățăturile cuprinse în pericopele duminicale. În legătură cu acestea și cu anul euharistic a dat învățătură despre post, mai ales cel Mare sau al Sfintelor Paști, cu sublinierea iertării aproapelui, condiție a propriei iertări pentru fiecare credincios, potrivit Rugăciunii Domnești. Astfel se creează cadrul adevăratei comuniuni în Biserică, la care sunt chemați să contribuie toți fiii ei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit slujba de pomenire pentru fratele Moise Velescu, prilej în care a amintit faptul că Oastea Domnului desfășoară lucrarea misionară cerută în acest sens; având pilda unor vrednici înaintași și răspunzători pentru activitatea acesteia, cum a fost și fratele Moise Velescu, pentru care am săvârșit parastasul de pomenire, a amintit Chiriarhul.

În după amiaza aceleiași zile, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și în prezența domnului Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a oficiat slujba de sfințire a clopotelor de la biserica cea nouă a Parohiei Grădiște. Cu acest prilej, Chiriarhul a vorbit celor prezenți despre importanța și rolul clopotelor în cult. La final, părintele paroh Viorel Roja a dat date despre confecționarea lor la Insbruk (Austria), firmă la care au fost confecționate și clopotele de la Catedrala Arhiepiscopală din Arad.

În prezent, biserica nouă este finalizată la faza de roșu, fiind construită pe 285 de piloni de beton la o adâncime de 4,5 metri. Anul acesta, urmează să se facă tencuielile interioare și exterioare, instalația electrică, încălzirea și, până la 1 septembrie, va fi montat iconostasul. „În final – spune părintele paroh Viorel Roja – biserica va avea o capacitate de 800 de locuri”.

Noul lăcaș face parte dintr-un așezământ social-creștin care va cuprinde biserica, o grădiniță și un oficiu parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente