Slujire arhierească în parohia Drăgăneasca, protopopiatul Bolintin

La 10 august, în Duminica a IX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei Drăgăneasca, Protopopiatul Bolintin, informează episcopiagiurgiului.ro

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor, de la Catedrala Episcopală au fost aduse spre închinare părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei și din ale Sfintei Mucenițe Ecaterina. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit întru preot pe părintele diacon Manache Costin Eugen, totodată Întâistătătorul eparhiei l-a hirotesit întru duhovnic pe noul preot și l-a instalat în funcția de preot paroh al Parohiei Drăgăneasca, Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței care reprezintă răspunsul nostru la chemarea lui Dumnezeu și la oferirea harului Său. Pericopa evanghelică de astăzi, a subliniat Preasfinția Sa, ne-a pus înainte încă un moment în care s-a manifestat taina Fiului lui Dumnezeu făcut om și modul în care oamenii (și mai ales ucenicii) s-au raportat la taina lui Hristos. Umblarea pe mare a Mântuitorului și potolirea furtunii ne arată încă una din formele de manifestare a puterii și a tainei lui Hristos, dar și puterea adevăratei credințe în El. Ucenicii, în momentul în care l-au văzut pe Hristos mergând pe mare, salvându-l pe Petru, care începuse să se scufunde, au înțeles că era cu adevărat „Hristosul, Fiul lui Dumnezeu”, a încheiat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Adrian Cotorceanu, fostul paroh al Parohiei Drăgăneasca. Totodată, Chiriarhul nostru i-a oferit Părintelui Adrian Cotorceanu Albumul „Mănăstirea Comana-Istorie, Legendă, Spiritualitate” și un rând de veșminte preoțești, iar doamnei preotese Nicoleta Cotorceanu i-a oferit o icoană cu chipul Sfântului Împărat Constantin cel Mare. Chiriarhul nostru a mai oferit noului hirotonit un rând de veșminte preoțești, un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare, iar doamnei preotese Manache Daria Andreea i-a fost oferită o Sfântă Scriptură.

Credincioșii prezenți la acest eveniment însemnat din viața parohiei au primit ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și câte o icoană cu chipul Mântuitorului, care reproduce pictura Părintelui Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente