Slujire arhierească în Parohia buzoiană Gura Aninoasei

Credincioşii Parohiei Gura Aninoasei din satul buzoian Răteşti au primit, duminică, 3 mai 2015, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Nicolae“, alături de un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi, după cum ne-a transmis Dragoş Olteanu.

Printre credincioşii prezenţi în număr mare la slujbă s-au aflat şi mulţi copii, care s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit la final un cuvânt de învăţătură, în care a arătat că Dumnezeu îngăduie uneori suferinţa pentru a ne întări în credinţă.

„Dumnezeu nu trimite pedepse asupra noastră, ci lasă să ni se întâmple unele ispite şi necazuri ca să ne încerce tăria în credinţă şi răbdarea. Astfel i-au fost încercate tăria în credinţă, răbdarea şi speranţa slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, iar pentru noi acesta devine un dascăl al credinţei nestrămutate, al speranţei sau nădejdii şi al aşteptării vindecării“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Locaşul de cult a fost construit în anul 1904, fiind situat pe un deal în mijlocul satului Răteşti. În perioada 1996-2002, s-au realizat ample lucrări de consolidare a bisericii, iar între anii 2005-2006, a fost refăcută pictura interioară. Biserica a fost resfinţită în data de 20 octombrie 2007, când a primit al doilea hram: „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“.

Comentarii Facebook


Știri recente