Slujire arhierească în Parohia Buteni

Pentru prima dată după 10 ani comunitatea ortodoxă din satul Buteni, aflat la 12 km de orașul Huedin, a primit în duminica după Botezul Domnului (10 ianuarie 2016)vizita unui ierarh, informează Radio Renaşterea.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din sat ce poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Alături de Înaltpreasfinţia Sa a slujit un impresionant sobor de 17 preoți și diaconi, din care au făcut parte consilieri de la Centrul Eparhial,părintele Ciprian Taloș, protoiereul protopopiatului Huedin, dar și preoți din zonă.

În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit a vorbit despre Hristos, Învățătorul absolut, care ne învăță să ne pocăim.

La finalul Liturghiei, părintele paroh Dan Mihai Muntean a fost ridicat la rangul de sachelar, au fost datediplome de aleasă cinstire consiliului și comitetului parohial, dar și altor oameni ce au sprijinit activitatea Bisericii și a fost botezat copilul părintelui Muntean, Alexandru Gabriel. Tot după slujbă, comunitatea a participat la sfințirea noii troițe, ridicată în față locașului de cult și la sfeștania casei parohiale, ce a fost recent renovată.

Comentarii Facebook


Știri recente