Slujire arhierească în Duminica a XXV-a după Rusalii

În Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va afla în mijlocul credincioșilor din Parohia Vrani, Protopopiatul Reșița. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, în cadrul căreia va hirotoni și instala ca preot paroh, pe seama acestei parohii, pe diaconul Nicolae Ionescu, după cum a precizat Pavel Canea.

Biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vrani a fost construită între anii 1804-1808, în stil baroc, din piatră și cărămidă, în vremea păstoririi preotului Pavel Popovici. Iconostasul este de lemn și a fost sculptat de I. Bosioc. Turnul a fost reconstruit din cărămidă în anul 1880, iar acoperișul este din tablă de cupru. Pictura, ulei pe zid, a fost executată de Nicolae Popovici în 1927.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…