Slujire arhierească în comuna maramureșeană Băsești

Biserica Ortodoxă se va afla Duminică, 05 august, când sunt pomeniți Sfântul Mucenic Evsighie și Cuviosul Ioan Iacob de la Neamț, în a noua duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie din capitolul 14 de la Matei, ne prezintă Minunea Umblării pe mare și potolirea furtunii.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această Duminică din perioada Octoihului în mijlocul credincioșilor din localitatea natală Băsești din județul Maramureș. Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa va sluji Sfânta Liturghie și va rosti cuvântul de învățătură, potrivit reintregirea.ro.

Comuna Băsești de la poalele Codrului, este situată la întâlnirea județelor Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Istoric, localitatea ține de ținutul Sălajului, fapt relevat de numele maghiar al localității, în traducere „Ilienii de Sălaj”. Până la desființarea județelor odată cu instaurarea regimului comunist, Băseștii au făcut parte din județul Sălaj (interbelic).

Comentarii Facebook


Știri recente