Slujire arhierească în Catedrala episcopală din Giurgiu

Astăzi, 22 septembrie, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XVIII-a după Rusalii. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a explicat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată pescuirea minunată. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a subliniat frumusețea duhovnicească a momentului în care Simon Petru, Andrei, Iacov și Ioan ajung de la mânuirea mrejelor și pescuirea lor pe mare, la apostolat, în urma chemării Mântuitorului nostru Hristos. Deși nu au înțeles, firește, la început ce va să însemne cuvintele „pescari de oameni”, însă mai târziu, abia după Cincizecime, au pătruns sensul adânc al acestei expresii. Chemarea și trimiterea la propovăduire făcută de Mântuitorul Iisus Hristos Sfinților Apostoli au rămas în conștiința Bisericii ca fundamentala condiție pentru slujirea pastorală.

Păstorii sunt purtători de Duh Sfânt, puterea lor, autoritatea pastorală venind tocmai din conlucrarea tainică dintre ei și Duhul Sfânt, prezent de la Cincizecime în Biserică, după mărturia Mântuitorului și prin trimiterea sa. În toată istoria Bisericii, misiunea încredințată de Hristos nu a încetat nicio clipă. Aceeași misiune pe care au experimentat†‘o ucenicii împreună cu Iisus în ținuturile Galileii continuă să se realizeze în Biserică de către slujitorii de astăzi, a încheiat Chiriarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente