Slujire arhierească în Catedrala din Mediaș, județul Sibiu

Catedrala din municipiul Mediaș, județul Sibiu, a fost arhiplină în duminica a XXXI-a după Rusalii, când Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Soborul de preoți a fost format din slujitorii lăcașului de cult ocrotit de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, alături de care s-au aflat și oaspeți de seamă, între care starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Ilarion Urs și consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu. Răspunsurile liturgice au fost date de corala catedralei din Mediaș. La Sfânta Liturghie, diaconul Teodor Ionuț Ploscaru a fost hirotonit preot pentru Parohia Dumbrăveni I, iar o bună parte dintre credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia duminicală, a Vindecării orbului din naștere, ce ne arată foloasele duhovnicești ale rugăciunii pline de credință. „Orbul L-a mărturisit pe Hristos ca pe Fiul lui David, Mesia Trimisul. De aceea, Mântuitorul i-a răsplătit rugăciunea sa, întărită de o credință plină de recunoștință”, a spus IPS Laurențiu, care a adăugat că din Evanghelie înțelegem și că Dumnezeu totdeauna ne răsplătește din darurile Sale cele bogate, dacă rugăciunea noastră este adresată Lui cu credință și cu iubire, ca răspuns la iubirea Sa nemărginită. La final, protopopul de Mediaș, pr. Ioan Ovidiu Găban, paroh la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a mulțumit ierarhului și preoților prezenți în această duminică în comunitatea medieșeană.

Comentarii Facebook


Știri recente