Slujire arhierească în biserica Parohiei Zorile, Protopopiatul Bolintin

În Duminica a XXXI-a după Rusalii, credincioșii Parohiei Zorile din Protopopiatul Bolintin, și-au primit arhipăstorul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohială, după cum informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Numeroșii credincioși prezenți la slujbă s-au putut închina la părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat celor prezenți semnificația duhovnicească a pericopei evanghelice în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din Ierihon, arătând faptul că rugăciunea și credința orbului Bartimeu i-au adus vindecare. Credința, a arătat Chiriarhul locului, este condiția esențială în dobândirea mântuirii, este modul prin care omul primește harul divin, care este oferit prin Hristos.

Orbul a văzut cu ochii minții sale că Hristos este Lumina lumii și a știut să stăruiască în rugăciune și în credință așa cum scria și Sfântul Ioan Gură de Aur: „Învață de aici că de am fi cei mai de jos și cei mai de neluați în seamă, dacă ne apropiem cu râvnă de Dumnezeu, vom putea dobândi, prin noi înșine, ceea ce cerem. Râvna lui ținea locul tuturor virtuților. Râvna lui n-a oprit-o nici sărăcia, nici boala trupului, nici comentariile oamenilor, nici că Hristos nu l-a auzit. Nimic. Așa este un suflet înflăcărat și chinuit”, a încheiat Preasfinția Sa.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit părintelui Florian Ivan, parohul bisericii, „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor. Totodată, pentru lucrarea deosebită de sprijinire a bisericii din localitatea Zorile, Preasfinția Sa a oferit Dlui Ing. Lazăr Popescu, distincția eparhială „Vrednicia Vlăsceană”. De asemenea, Dl. Tudor Florea, primarul comunei Grădinari, a primit în semn de aleasă prețuire, Albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitate” și Almanahul Bisericesc, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

Biserica Parohiei Zorile care îi are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nicolae, pe Drepții și Dumnezeieștii Părinți Ioachim și Ana și pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, a fost resfințită în anul 2010 de către ierarhul nostru, în urma amplelor lucrări de restaurare și înfrumusețare desfășurate. Tot în anul 2010, sfântul locaș a primit un dar de mare preț din partea Preasfințitului Ambrozie și anume părticele din moaștele Sf. Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, care au fost așezate într-un baldachin spre venerarea celor care trec pragul bisericii din localitatea Zorile.

Comentarii Facebook


Știri recente