Slujire Arhierească în biserica parohiei Înălțarea Domnului din mun. Giurgiu

În ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Parohiei „Înălțarea Domnului” din mun. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre semnificația duhovnicească a evenimentul aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului. Prin glasul bătrânului Simeon, a arătat Preasfinția Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Acest mare praznic însă nu se referă doar la Taina de veacuri a Vechiului Testament și la împlinirea întâlnirii dreptului Simeon cu Mântuitorul lumii, ci are menirea de a ne arăta locul unde noi Îl putem întâmpina real pe Dumnezeu, și anume în sfânta Biserică și în rugăciune.

La finalul cuvântului de învățătură, Chiariarhul i-a îndemnat pe credincioși să-L întâmpine mereu pe Hristos, asemeni dreptului Simeon și proorociței Ana, încredințați fiind că El este „lumină spre descoperirea neamurilor”.

La final, Preasfinția Sa a oferit preoților slujitori „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și lucrarea părintelui Dumitru Stăniloae, „Cultură și duhovnicie -Articole publicate în Telegraful Român”, vol. I și II, apărută la Editura Basilica în anul 2012.

De asemenea, credincioșii prezenți la eveniment au primit din partea ierarhului lor ultimul număr al publicației „Familia Ortodoxă” și iconițe cu scena Întâmpinării Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente