Slujire Arhierească în biserica mănăstirii Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu

Pe 20 ianuarie, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XXIX-a după Rusalii. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Chiriarhul a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării celor zece leproși. Astfel, Preasfinția Sa a evidențiat chipul luminos al samarineanului care a dat dovadă de recunoștință față de binefăcătorul său, arătând, totodată, și exemplul negativ al celor nouă frați de suferință ai acestuia, ilustrare a lipsei de recunoștință față de cel care i-a vindecat. În încheierea cuvântului, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să înalțe rugăciuni de mulțumire și să aibă, în primul rând, recunoștință față de Dumnezeu, căruia îi datorăm marele dar al vieții, și față de semenii noștri, împlinind astfel cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.” Efeseni 5, 20.

La final, preoții slujitori și credincioșii prezenți au primit din partea Întâistătătorului eparhiei ultimul număr al publicației „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente