Slujire arhierească în biserica Mănăstirii Comana

Duminică, 19 aprilie 2015, creştinii ortodocşi s-au aflat în Duminica a II-a după Paşti. În biserica Mănăstirii Comana, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit episcopiagiurgului.ro. Din soborul de slujitori a făcut parte şi părintele Valerian Radu, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra persoanei Preasfinţiei Sale în cei 46 de ani de viaţă.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a tâlcuit pericopa evanghelică, evidenţiind necesitatea credinţei în Dumnezeu. Credinţa, a arătat Preasfinția Sa, este condiţia esenţială prin care primim harul divin, care ni se oferă prin Hristos. Credinţa este ea însăşi un dar al lui Dumnezeu, o virtute, atunci când este susţinută cu efort şi voinţă de desăvârşire, de trăire în Hristos. Totodată, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi să ţină uşile inimilor lor închise, asemenea ucenicilor din Evanghelie, în faţa duhului acestei lumi, să stăruie în rugăciune şi în fapte bune, pentru că numai aşa vor simţi bucuria întâlnirii cu Hristos Cel înviat. În cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-misionară şi administrativă desfăşurată, Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Ştefan Lucian Ionuţ, inspector în cadrul Centrului eparhial şi paroh al bisericii Sfinţii Martiri Brâncoveni din mun. Giurgiu. De asemenea, a hirotesit arhidiacon pe părintele Diac. Oancea Virgil Cătălin, pe seama Mănăstirii Buna Vestire din Bolintin.

La final, ierarhul a oferit distincţia eparhială Vrednicia Vlăsceană părintelui Protos. Valerian Radu. În continuare, Preasfinţia Sa a oferit părintelui Stuparu Emanuel Ioan, Vicar administrativ, o icoană a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, iar părintelui Arhim. Mihail Muscariu, Stareţul Mănăstirii Comana şi exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, i-a oferit o Sfântă Scriptură îmbrăcată în piele. Credincioşii au primit pastorala ierarhului nostru, prilejuită de Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, şi iconiţe.

Totodată, cei prezenţi astăzi în biserica Mănăstirii Comana au transmis urări de sănătate şi bogate împliniri Preasfinţitului Părinte Episcop Ambrozie cu prilejul zilei sale de naştere. La rândul său, Chiriarhul a mulţumit tuturor pentru urările de bine transmise, subliniind faptul că viaţa este Darul lui Dumnezeu pentru care, fiecare dintre noi, suntem datori să aducem prinos de recunoştinţă.

Comentarii Facebook


Știri recente