Slujire arhierească de Sfinţii Trei Ierarhi, la Codăeşti

De sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi, Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, a slujit Sfânta Liturghie în Parohia Codăeşti, Protopopiatul Vaslui, cu ocazia hramului sfântului locaş, informează “Ziarul Lumina”.

Este al treilea an în care preoţii şi credincioşii Parohiei Codăeşti se bucură de prezenţa ierarhului în mijlocul lor. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat personalitatea Sfinţilor Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, care, atât prin scrierile lor, dar mai ales prin activităţile misionare, se fac vrednice modele pentru credincioşi. La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Vlad Rusu a mulţumit Preasfinţitului Părinte Corneliu, în numele credincioşilor pentru bucuria făcută prin slujirea la hramul sfântului locaş, precum şi pentru tot sprijinul acordat parohiei. De asemenea, a mulţumit şi autorităţilor locale şi tuturor credincioşilor care se implică în viaţa Bisericii, având în vedere proiectul în derulare de construire a casei parohiale.

Slujbele cu ocazia hramului din acest an au început în ajunul sărbătorii, când s-a primit spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Floreşti, fiind organizată o procesiune pe strada principală, după aceea continuând cu slujba Vecerniei unită cu Litia, slujba Aghesmei mici şi Taina Sfântului Maslu. La finalul acestora au fost împărţite pachete credincioşilor prezenţi şi bolnavilor de la Spitalul Social Codăeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente