Slujbe și vizite misionare cu tinerii A.S.C.O.R. la parohiile Condrea și Liești, din Protopopiatul Tecuci

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, membrii ASCOR Galați au continuat, în Duminica a IV-a după Înviere, programul vizitelor misionare derulate in parohiile din mediul rural ale Eparhiei Dunării de Jos.

În acest context, au fost vizitate parohiile Condrea si Liești, din cadrul Protopopiatul Tecuci.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Condrea de către pc pr Gabriel Molocea, consilier misionar și comunicare media, delegatul Înaltpreasfinției Sale, pc pr. Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci și pc pr. paroh Gheorghe Bacău.

La slujbă, credincioșilor și copiilor din parohie li s-au adăugat 30 de tineri membri ai filialei Galați a Asociației Studenților Creștin Ortodocși, 20 dintre aceștia fiind îmbrăcați în costumele populare și 10 tineri din cadrul Centrului de Tineret al parohiei „Cuv. Parascheva” din Liești.

Toți credincioșii participanți, inclusiv copiii, au cântat omofon, iar la momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

În final, tinerii ASCOR au susținut un scurt concert de cântece pascale.

A doua etapă a vizitei misionare s-a desfășurat la parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din Liești, unde slujesc ppcc pr. Ion Croitoru și Titi Gabor.

La finalul Sfintei Liturghii ppcc pr. Nicolae Blănaru, misionar protopopesc, pr. Vasile Ionel (parohia Ivești II), pr. Lucian Spătariu, (parohia Bucești), pr. Gheorghe Bacău (parohia Condrea) și pr. Gelu Bădărău (parohia Diecheni, însoțiți de câte 10 – 15 tineri din parohii au participat la programul cultural-misionar pregătit cu această ocazie

După ce a fost săvârșită rugăciunea de mulțumire, tinerii au fost invitați să viziteze atelierul de pictură, muzeul și biblioteca parohială.

În cadrul acestei activități, pc pr. Ion Croitoru le-a prezentat tinerilor obiectele vechi din muzeu, vechimea și utilitatea lor, portul popular și simbolistica pieselor vestimentare care-l alcătuiesc, icoanele de patrimoniu și obiectele de cult, precum și colecția de carte veche.

În atelierul de pictură au fost prezentate principalele lucrări iconografice realizate de-a lungul timpului de tinerii iconari din parohia Liești, precum și fotografii care ilustrează bogata activitate a Centrului de Tineret al parohiei.

A urmat un dialog cu tinerii pe tema de reflecție propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2014, după care membrii Consiliului și Comitetului parohial i-au invitat pe cei prezenți la agapă.

Programul s-a încheiat la Centrul Cultural Liești printr-un spectacol cultural artistic prezentat de cele două grupe de tineri, la care au fost prezenți credincioși din parohie și autorități locale.

Comentarii Facebook


Știri recente