Slujbe şi seri duhovniceşti în Postul Sfintelor Paşti

În perioada Postului Sfintelor Paşti, Parohia Coşbuc, Protopopiatul Năsăud, s-a bucurat de prezenţa ieromonahului Nifon Pop, din obştea Mănăstirii Rebra-Parva, judeţul Bistriţa Nădăud, care a oficiat, alături de parohul Iuliu Morariu, Taina Sfântului Maslu. La finalul slujbei, invitatul a rostit un cuvânt de învăţătură, informează Ziarul Lumina.

În Duminica Sfintei Cruci, comunitatea din satul Săcel, judeţul Cluj, s-a bucurat de prezenţa arhimandritului Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Oaspetele, împreună cu protosinghelul Iacob Rus, stareţul mănăstirii Băişoara, judeţul Cluj, parohul Mihai Bogdan şi arhidiaconul Sorin Marciuc au oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă“.

Sfântul Maslu la Cutca, Gherla

În Duminica Sfintei Cruci, preoţii de pe raza comunelor Fizeşu Gherlii, Sic şi Sânmărtin din Protopopiatul Gherla, judeţul Cluj, s-au întrunit în biserica parohiei Cutca, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“, pentru a oficia Taina Sfântului Maslu. La finalul întâlnirii, părintele Marcel Gheberta de la Parohia Nicula, a rostit un cuvânt de învăţătură pentru credincioşii prezenţi, cu referire la folosul postului ca mijloc de desăvârşire duhovnicească.

Procesiune în cinstea Sfintei Cruci

Cu toate că vremea nu a fost frumoasă, sute de localnici din Maieru, Protopopiatul Năsăud, au participat la o procesiune în cinstea Sfintei Cruci. În glas de clopote şi sunet de toacă, cu prapori şi icoane în mână, copii, tineri şi bătrâni au citit alături de soborul de preoţi acatistul Sfintei Cruci, iar în faţa mai multor răstigniri de pe traseul parcurs s-au închinat şi au rostit rugăciuni. La final, parohul Dan Cismaş le-a vorbit credincioşilor despre Sfânta Cruce, ca temelie a Bisericii lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…