Slujbe de sfințire și activități caritative la Parohia Poiana – Brăești

Duminică, 14 septembrie 2014, la Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Poiana – Brăești, Protopopiatul Dorohoi, a fost oficiată de un sobor de preoți slujba de sfințire a unui monument dedicat memoriei eroilor din satele Poiana, Busuiceni și Pristești, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă în Primul și al Doilea Război Mondial, precum și slujba de sfințire a unei noi fântâni, informează „Ziarul Lumina”.

Acestea au fost construite cu sprijinul primarului comunei Brăești, domnul Ioan Toma, prin contribuția financiară a unor buni creștini din București, în frunte cu domnul Ioan Ciobanu, și cu efortul fizic al creștinilor din parohie, sub îndrumarea preotului paroh.

La slujbele oficiate au participat primarul Ioan Toma, domnul Ioan Ciobanu, principalul ctitor al bisericii din Poiana, fiu al satului stabilit în București, doamna doctor Cristina Nițulescu din București, precum și numeroși credincioși din Poiana și din împrejurimi. După slujba de sfințire a celor două edificii a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor și a fost depusă o coroană de flori de către domnul primar și domnul Ioan Ciobanu, după care aceștia au ținut discursuri.

La final, doamna doctor Cristina Nițulescu și domnul Ioan Ciobanu au dăruit la toți preșcolarii și școlarii din satele Poiana, Busuiceni și Pristești treninguri, pantofi și ghiozdane pline cu toate cele necesare pentru școală, iar la grădiniță au fost duse numeroase genți cu jucării și rechizite. Cei doi binefăcători nu au fost la prima acțiune de acest gen, întrucât, împreună cu alți buni creștini din București, au trimis în ultimii ani rechizite, hăinuțe și toate cele necesare copiilor pentru școală și au ajutat numeroase familii nevoiașe din Poiana. La fiecare început de an școlar, prin grija lor, copiilor din aceste sate nu le lipsesc cele necesare desfășurării activității de învățare.

La final, părintele paroh a mulțumit musafirilor pentru toate darurile și pentru faptul că ajută Parohia Poiana, dăruindu-le drept recunoștință câte o icoană și câte o carte.

Comentarii Facebook


Știri recente