Slujba Sfântului Maslu, pentru persoanele fără adăpost din cadrul Asociației Vasiliada

La Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost “Sfântul Vasile” din Craiova al Asociației Vasiliada a fost săvârșită în această săptămână slujba Sfântului Maslu, de către un sobor de preoți si diaconi. Această slujbă, săvârșită pentru tămăduirea trupească și sufletească a credincioșilor, are loc cu precădere în cadrul Centrului în perioada postului.

După cum subliniază reprezentanții Centrului social, pe lângă activitățile ce vizează reinserția socio-profesională a persoanelor fără adăpost, o grijă permanentă pentru cei cazați în cadrul centrului o reprezintă activitatea de consiliere spirituală. Aceasta este asigurată de către coordonatorul centrului, diac. Sorin Pârvanescu, care are întâlniri săptămânale cu cei cazați în cadrul centrului pentru a le întări încrederea în propriile puteri, a precizat Gabriela Firu.

“În cadrul acestui centru, preocupările noastre nu se îndreaptă numai către a acoperi nevoile materiale ale persoanelor care au nevoie de sprijin. O atenție deosebită o acordăm și laturii duhovnicești. Astfel, încercăm să le aducem echilibrul sufletesc, să accepte problemele pe care le întampină și să găsească în propria persoană resursele necesare pentru a le depăși. Încercările lor sunt multe și greu de dus, dar astăzi, l-am rugat pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze calea și să ne dea putere atât nouă, celor care ni s-a încredințat misiunea de a-i ajuta, cât și lor, cei care sunt încercați de probleme” a declarat diac. Sorin Pârvanescu, coordonatorul Centrului persoane fără adăpost “Sfântul Vasile”.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost ”Sfântul Vasile” este un așezământ social ce oferă un complex de servicii sociale structurate, astfel încât să răspundă tuturor nevoilor sociale ale acestor persoane, crescând astfel șansele lor de incluziune sociala. Serviciile centrului sunt structurate pentru a răspunde atât nevoilor de bază ale beneficiarilor, precum lipsa unui adăpost și a hranei zilnice, cât și pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare interpersonală, dezvoltarea unui set de abilități practice pentru viață, urmată de pregătirea acestora pentru integrarea pe piața muncii (calificare profesională, mediere pentru obținerea unui loc de muncă și consiliere pentru păstrarea locului de muncă).

Centrul social „Sfântul Vasile” este singurul aşezământ social destinat persoanelor fără adăpost din Craiova și funcţionează de șase ani în baza unui parteneriat între Asociația Vasiliada, Consiliul Local al Municipiului Craiova și Arhiepiscopia Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente