Slujba Privegherii la Mănăstirea Iezer

Cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Cuvios Antonie, la Mănăstirea Iezer din județul Vâlcea, joi, 22 noiembrie 2012, de la orele 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Privegherii, informează arhiram.ro. Credincioșii prezenți la slujbă au avut posibilitatea să se închine la racla cu moaștele Sfântului Antonie, ocrotitorul Mănăstirii Iezer, care se află la loc de cinste în biserica mănăstirii.

Programul liturgic a început cu Vecernia unită cu Litia și a continuat cu Utrenia și Miezonoptica, urmând ca mâine să fie oficiat Acatistul Sfântului Antonie și Sfânta Liturghie arhierească.

După slujba Vecerniei unită cu Litia Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un cuvânt de învățătură în care a elogiat viața și activitatea Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii.

La slujba Privegherii au mai luat parte și Părintele Protos. Varsanufie Gherghel, starețul Mănăstirii Pătrunsa, împreună cu preoți și numeroși credincioși din Eparhie, precum și pelerini din întreaga țară.

Comentarii Facebook


Știri recente