Slujba Privegherii la Mănăstirea Bistrița Olteană

Cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, la Mănăstirea Bistrița Olteană din județul Vâlcea, luni, 19 noiembrie 2012, de la orele 17:00, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Privegherii, potrivit arhiram.ro. Credincioșii prezenți la slujbă au avut posibilitatea să se închine la racla cu moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul Mănăstirii Bistrița, care se află la loc de cinste în biserica mănăstirii.

Programul liturgic a început cu Vecernia unită cu Litia și a continuat cu Utrenia și Miezonoptica. După slujba Vecerniei unită cu Litia Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a elogiat viața și activitatea Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul.

La slujba Privegherii au mai luat parte și Părintele Protos. Ioanichie, starețul Mănăstirii Turnu și Părintele Protos. Varsanufie, starețul Mănăstirii Pătrunsa, împreună cu preoți și numeroși credincioși din Eparhie, precum și pelerini din întreaga țară.

Comentarii Facebook


Știri recente