Slujba Privegherii în cinstea Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Biserica Ortodoxă cinsteşte mâine, 26 octombrie 2015, pe Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. În această seară, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Preasfinţia Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Aproape toţi dreptmăritori creştini suntem vinovaţi astăzi de un păcat greu pe care nu-l mărturisim şi anume, apostazia tacită. Ce înseamnă acest lucru ? Foarte simplu. Ne lepădăm de Hristos şi nu găsim timp să mărturisim. Nu găsim timp nici măcar să cinstim sfinţii aşa cum este Sfântul Dimitrie şi ceilalţi împreună cu el. Avem timp pentru orice, dar numai pentru lucruri esenţiale nu găsim timp. De aceea, modelul mărturisii şi dragostea fără de margini a Sfântului Dimitrie ne cheamă iară şi iară să ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului: Cine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor şi eu voi mărturisi pentru El înaintea Tatălui Meu Care este în Ceruri. Şi cine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu Care este în Ceruri. Pentru cei care au mărturisit în trecute sau în mai apropiate vremuri pentru El, pentru Domnul vieţii, şi El va mărturisi. Iar cei care se leapădă în felurite moduri vor fi lepădaţi de la faţa Lui. De aceea, Sfântul Dimitrie ne îndeamnă să ne aducem aminte de botezul nostru creştin şi de ceea ce avem de împlinit ca fii ai Bisericii”, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Facultăţii de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti.La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioși.

Sfânta Liturghie din ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, va fi oficiată în vecinătatea Catedralei patriarhale de Înaltpreasfintitul Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama.

Comentarii Facebook


Știri recente