Slujba Pavecerniței si Canonul cel Mare la Catedrala mitropolitana din Sibiu

La Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost oficiată în prima seară din Postul Mare slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit prima parte din Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Postul Mare a început la Sibiu prin toate rânduielile liturgice prevăzute pentru primele zile din această perioadă duhovnicească unică în timpul anului. Credincioșii au posibilitatea să participe la slujbele religioase oficiate zilnic la Catedrala mitropolitană, într-o atmosferă de smerenie, evlavie și înălțare spirituală. În prima seară, la slujba Pavecerniței și a Canonului cel Mare, alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-a aflat un sobor de preoți și diaconi, format din slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La slujba religioasă au participat numeroși credincioși, precum și grupuri de studenți de la facultatea amintită. Un cor format din studenții teologi a dat răspunsurile liturgice și a interpretat melodios cântările specifice acestei slujbe din Postul Mare. Citirea Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul va continua și în următoarele seri, până joi inclusiv. Cele peste 250 de imnuri ale Canonului vor fi citite integral în cele patru seri de rugăciune prin care ne este deschis parcursul duhovnicesc din Postul Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…