Slujbă la capela Spitalului Județean de Urgență Zalău

Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Capela „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău, unde pr. Simion Călin Crecan este paroh, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

După Sfânta Liturghie, PS Petroniu a oficiat slujba de sfințire a unei răstigniri ridicată din jertfelnicia credincioșilor și a familiei pr. Călin Crecan, în memoria părintelui Florin Crecan, trecut la cele veșnice în 13 august 2011. Părintele Florin Crecan a fost preot la Parohia Badon între 1972 și 1994, la capela spitalului, între 1994 și 2008, consilier pe probleme de asistență socială la Episcopia Sălajului și preot slujitor la Parohia „Sfânta Treime” Zalău între 2008-2010.

Pe locul în care a fost amplasată răstignirea a existat o troiță maramureșeană sculptată în lemn, ridicată de pr. Florin Crecan la 11 august 1995, dar care s-a degradat în timp din cauza intemperiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…