Slujba înmormântării pentru românii decedaţi în atentatele de la Paris

În Catedrala mitropolitană Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris a avut loc, marți, 01 decembrie 2015, slujba înmormântării celor doi tineri omorâți în atentatele de la Paris din 13 noiembrie: Ciprian Calciu și Lăcrămioara Pop.

După cum ne informează Părintele Iulian Nistea, preot slujitor la Biserica Sfântul Evanghelist Ioan şi Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail din Paris, slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, MitropolitulOrtodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din regiunea pariziană. Alături de credincioșii ortodocși români din Paris, care au umplut catedrala, au participat prieteni și cunoscuți francezi ai tinerei familii – în urma căreia au rămas doi copii –, dar și oficialități ale statului francez și membrii ai ambasadei României la Paris.

Ciprian și Lăcrămioara au fost apoi înmormântați în parcela românească a cimitirului parizian de la Thiais, alături de alți membri ai comunității ortodoxe române din Franța.

Comentarii Facebook


Știri recente