Slujba de resfinţire a Bisericii „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din Poiana Sibiului

Sute de credincioşi au participat duminică, 31 ianuarie 2016, la slujba de resfinţire a Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Poiana Sibiului. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După slujba de sfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în prezenţa a numeroşi credincioşi îmbrăcaţi în costumele populare tradiţionale, răspunsurile liturgice fiind date de corul parohiei.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a explicat pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, text biblic în care ni se relatează întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu Zaheu Vameşul.

La final, preoţii de la biserica mare din Poiana Sibiului au fost hirotesiţi iconomi stavrofori. De asemenea, Adunarea şi Consiliul parohial, Primăria din comuna sibiană şi binefăcători ai bisericii au primit acte de cinstire din partea ierarhului. Mulţumirile comunităţii pentru vizita pastorală a Părintelui Mitropolit au fost transmise prin cuvântul preotului Vasile Bâja.

***

Locaşul de cult a fost zidit la 1836, iar un an mai târziu a fost sfinţit de episcpul Vasile Moga. În 1936, la un secol de la zidire, biserica a fost pictată de fraţii Zamora din Sebeşel. În perioada 2011-2015, prin eforturile credincioşilor păstoriţi de preoţii Ioan Răduleţ şi Vasile Bâja, au fost efectuate mai multe lucrări de restaurare şi renovare la interior şi la exterior şi s-a refăcut Sfânta Masă.

Comentarii Facebook


Știri recente