Slujbă de pomenire pentru eroii neamului la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a fost prezent astăzi, 26 septembrie, în judeţul Mureş unde a participat la două evenimente dedicate militarilor români, potrivit reintregirea.ro. Astfel, începând cu ora 9.00 a luat parte la ceremonia militară şi a oficiat o slujbă de pomenire, pentru eroii neamului, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş.

În acest an se împlinesc 70 de ani de la bătălia de la Oarba de Mureş, cunoscută ca fiind una dintre cele mai sângeroase lupte din istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în care şi-au pierdut viaţa peste 11.000 de ostaşi români. Atacul a avut loc între 22-25 septembrie 1944 şi s-a dat pe un front de numai 400 metri.

  • După slujba de pomenire a urmat o ceremonie de depuneri de coroane de flori şi a avut loc defilarea Regimentului 30 de Gardă şi protocol „Mihai Viteazul” în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, participant la ceremonia organizată în memoria militarilor români care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 70 de ani, pentru eliberarea teritoriului Naţional.
  1. De la ora 12.00 Arhiepiscopul a fost prezent, alături de oficialităţile locale şi centrale, la manifestările legate de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş.
  2. Drapelul de Luptă al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş va fi decorat, cu Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavaler cu însemne de pace, conferit de preşedintele ţării, şi totodată se vor acorda distincţii militarilor şi veteranilor de război.

Comentarii Facebook


Știri recente