Slujba de Bobotează la Catedrala arhiepiscopală din Râmnic

Sute de credincioși au participat ieri la praznicul Botezului Domnului Hristos în Catedrala arhiepiscopală ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înalt Preasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța arătării Sfintei Treimi la râul Iordan pentru toți oamenii. După slujbă, cei doi arhierei râmniceni, alături de preoții și diaconii slujitori, au mers în fața sfântului lăcaș, unde au oficiat Sfințirea cea Mare a Apei. Slujba a fost săvârșită pe o scenă special amenajată la intrarea în Complexul spiritual ‘Sfântul Antim Ivireanul’ din fața Catedralei arhiepiscopale. La final, PS Emilian Lovișteanul a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți, i-a binecuvântat stropindu-i cu Agheasmă Mare și îndemnându-i să guste din aceasta timp de opt zile și să-și stropească locuințele și locurile de muncă.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala ‘Sfântul Antim Ivireanul’ a Catedralei arhiepiscopale, condusă de prof. Marian Cristinel Stroe.

Comentarii Facebook


Știri recente