Slujbă de binecuvântare în Capela Sf. Petru și Pavel a Penitenciarului Tulcea

Joi 27 iunie a.c. Preasfinția Sa Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit o slujbă de binecuvântare în Capela „Sf. Petru și Pavel” a Penitenciarului Tulcea, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță. La slujbă au luat parte cadre ale unității și deținuți.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a expus viața și activitatea celor doi corifei ai apostolilor ca și mesajul pe care aceștia îl adresează creștinilor astăzi.

„Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt patronii penitenciarelor pentru că amândoi au trecut prin lanțuri și prin închisori pentru cuvântul Evangheliei lui Hristos. Ambii au fost eliberați în chip minunat de îngerul Domnului în urma rugăciunilor pe care ei le-au făcut, la care se adăugau și rugăciunile întregii Biserici”, a spus Preasfinția Sa.

După cuvântul de învățătură chiriarhul locului le-a explicat celor prezenți crâmpeie din viața apostolilor pe baza scenelor iconografe din Capela Penitenciarului, după care au fost stropiți cu apă sfințită și li s-au împărțit iconițe.

Între Episcopia Tulcii și Penitenciarul Tulcea există de 5 ani un Protocol de colaborare, în baza căruia preoții din Municipiul Tulcea oferă asistență religioasă deținuților.

Comentarii Facebook


Știri recente