Slujba de Anul Nou la Catedrala din Sibiu

La Catedrala mitropolitană din Sibiu, slujba din noaptea dintre ani a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Pentru prima dată, slujba religioasă de la trecerea în noul an a fost uniformizată pentru toate bisericile din Patriarhia Română, așa cum a propus și hotărât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, încă de la orele 23.30, a fost oficiat Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, s-au citit rugăciuni specifice acestui moment din anul civil și s-au rostit ectenii, după cum aflăm de pe site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Credincioșii din Sibiu au umplut Catedrala mitropolitană și s-au rugat alături de soborul slujitor pentru a primi ajutor din partea lui Dumnezeu în noul an. La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu a transmis tuturor mesajul de Anul Nou și a explicat rostul rugăciunii în astfel de momente din an, în care binecuvântarea cerească trebuie să pogoare peste omenire.

„În aceste momente ne gândim la un lucru foarte important și anume că pentru noi timpul este foarte important și nu trebuie să-l irosim. Fiecare clipă din viața noastră are o importanță deosebită. La Dumnezeu nu există timp, pentru că El este veșnic și totuși El s-a înomenit, adică a luat trupul unui om și a devenit Dumnezeu-Omul, născut din Fecioara Maria, în peștera din Betleem”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente