Slujba celei de a doua Învieri în Parohia Coslada – Spania

În prima zi de Paști, a fost săvârșită în Biserica parohială „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania, Vecernia Învierii, cunoscută în popor ca „A doua Înviere”.

Această denumire nu trebuie să deruteze. De ce vorbim de a doua Înviere? Pentru că este a doua minune pe care o face Mântuitorul în mod concret, personal. La Învierea propriu-zisă nimeni nu a fost de față, soldații au căzut ca secerați, dar trebuia să existe un moment pentru a fi văzut de ochii omenești, iar aceștia trebuiau să fie ucenicii Domnului. Dar ei trăiau de fapt o dublă durere. Ei trăiau o stare de frică. Mântuitorul vine la apostoli prin ușile încuiate, în dublu sens: repetând gestul trecerii prin piatra de la ușa mormântului, dar intră și prin ușile zăvorâte ale sufletelor lor, vindecându-le de frică, a precizat părintele George Cimpoca, parohul Bisericii „Sfântul Nectarie Taumaturgul” din Coslada, Spania.

În această zi se citește Sfânta Evanghelie în mai multe limbi, după rânduială în 12 limbi, în amintirea celor 12 Apostoli care au fost trimiși de Mântuitorul Iisus Hristos să binevestească lumii Evanghelia Învierii.

Textul de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XX-lea, versetele de la 19 la 25, a fost citit și de copiii școlii parohiale în limbile latină, ebraică, spaniolă, engleză, franceză, germană și italiană.

Comentarii Facebook


Știri recente