Slujbă arhierească și sfințire de troiță la Titirlești

În Duminica după Botezul Domnului, credincioșii din Parohia Titerlești, Protopopiatul Baia de Aramă s-au bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii s-au adunat în lăcașul de închinare încă de la primele ore ale dimineții, astfel încât la sosirea ierarhului era prezentă aproape întreaga comunitate păstorită de părintele paroh Vasile Ganțu, protopop de Baia de Aramă. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic „Sf. Nicodim”, alcătuit din membri ai Corului Kinonia, după cum aflăm de pe site-ul episcopiaseverinului.ro.

Evanghelia Duminicii vorbește despre întemnițarea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, stabilirea Mântuitorului în Capernaum și începutul propovăduirii lui Iisus. Toate înțelesurile pericopei evanghelice au fost explicate de către Preasfințitul Părinte Nicodim în cuvântul de învățătură, adăugând acestora sfaturi și povețe morale pentru buna conviețuire a comunității locale de credincioși.

Părintele paroh Vasile Ganțu a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea arhierească oferită prin această escală duhovnicească și pentru bucuria începerii unei noi perioade sub semnul rugăciunii și al comuniunii.

După terminarea Sfintei Liturghii a urmat slujba sfințirii unei troițe noi, amplasată în fața bisericii din Titerlești. Ctitorul acestui monument de artă și spiritualitate sacră este notarul public Ilie Șerban din Drobeta Turnu Severin. Acest eveniment religios care subliniază importanța crucii pentru creștinism este integrat în contextul stabilirii anului 2013 de către Sfântul Sinod ca An Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, la împlinirea a 1.700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano (313).

Biserica cu hramul „Sfinții Voievozi” a fost construită în 1825 și se află pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: MH-II-m-B-10424.

Comentarii Facebook


Știri recente