Slujbă arhierească la Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași

Duminică, 3 februarie 2013, a doua zi după Întâmpinarea Domnului, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul și Dreptul Simeon și Sfânta Proorociță Ana, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din municipiul Călărași, informează sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu și a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de iconom preotului paroh Ioan Dincă.

La momentul predicii Preasfinția Sa a explicat semnificațiile Pericopei Evanghelice a Duminicii a XXXII-a după Rusalii de la Sfântul Evanghelist Luca, a vorbit despre puterea pocăinței, prezentându-l pe Zaheu, care dintr-un lacom devine un om darnic, dintr-un om zgârcit devine un om milostiv. Această schimbare radicală arată că bunătatea lui Dumnezeu a trecut dincolo de întunericul răutății și al patimii lăcomiei care-l stăpâneau pe Zaheu.

Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Damaschin Episcopul, apoi a săvârșit slujba de sfințire a clopotelor parohiei, ce urmează a fi montate în viitoarea clopotniță a parohiei.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetat șantierul bisericilor „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiul Călărași.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…