Slujbă arhierească la Parohia Perișoru

Miercuri, 30 ianuarie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de întocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmată de Sfânta Liturghie la biserica parohială din localitatea Perișoru, Protopopiatul Fetești, informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernicul părintele consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părintele consilier Cristi Gavrilă, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu și un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbind despre viața și activitatea celor trei ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Ioan Gură de Aur, care sunt făclii luminoase pentru noi credincioșii și mari învățători ai teologiei ortodoxe. Sfinții Trei Ierarhi sunt normativi în viața Bisericii pentru interpretarea Sfintei Scripturi, pentru învățătura de credință ortodoxă și pentru viața liturgică a Bisericii noastre.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu și a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preoților acestei parohii: Adrian Bacheș și Ioan Dima.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a cercetat biserica parohială din Stațiunea Mărculești.

Comentarii Facebook


Știri recente