Slujbă arhierească la Parohia „Buna Vestire” din Slobozia

La biserica din lemn – monument istoric din municipiul Slobozia, Sfânta Liturghie a fost oficiată duminică, 03 ianuarie 2016, de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu această ocazie în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit ierodiacon pe monahul Dimitrie pe seama Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia, iar diaconul Nicu – Marius Frîncu a fost hirotonit preot seama parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena Paicu-Nicolae Bălcescu, Protopopiatul Lehliu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit Pericopa Evanghelică despre Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, așa cum Sfântul Evanghelist Marcu a prezentat lucrarea Sfântului Ioan Botezătorul de vestire a lui Mesia. Sfântul Ioan a fost martorul începutului Evangheliei și a vestit, insuflat de Duhul Sfânt, plinirea acestei Evanghelii prin preamărirea Mântuitorului Hristos prin Cruce, Moarte, Înviere și Înălțarea la Cer.

La sfârșitul slujbei a binecuvântat credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente