Slujbă arhierească la parohia Bolintin Deal II

În data de 1 ianuarie 2013 la opt zile de la Nașterea Domnului, Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și face pomenirea Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. În biserica Parohiei Bolintin Deal II, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța duhovnicească a praznicului Tăierii împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit și despre activitatea Sfântului Vasile cel Mare.

„Acest ierarh al Bisericii”, a arătat Preasfinția Sa,” este contemporanul nostru prin mesajul său profund și actual, privind valoarea infinită a persoanei umane, lumea ca dar și limbaj al înțelepciunii lui Dumnezeu, valoarea sacră a familiei credincioase și virtuoase, lumina sfințitoare a vieții monahale, datoria permanentă a fiecărui creștin de a lucra pentru unitatea Bisericii, responsabilitatea creștinului în viața socială pentru a promova dreptatea și într-ajutorarea, pacea și cooperarea spre binele comun. Felul în care acest sfânt capadocian a unit înălțimea învățăturilor cu smerita viețuire, opera de geniu și implicarea în problemele Bisericii îl fac pe el model de urmat în pastorația creștină din toate timpurile”, a încheiat Preasfinția Sa.

Totodată, în contextul aniversării în anul 2013 a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano (313), potrivit Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Părintele Episcop a proclamat și în Episcopia Giurgiului anul 2013 ca „Anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena”, după um aflăm de pe site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Sfânta Liturghie a fost urmată de o slujbă de Te -Deum, la finalul căreia Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit cu prilejul zilei onomastice, părintelui Vasile Antonescu, consilier tehnic în cadrul centrului eparhial și paroh al bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Bolintin Deal, un veșmânt și o icoană cu chipul Sf. Ier. Vasile cel Mare. De asemenea, Dlui Emilian Bănică, primarul din Bolintin Deal, i-a oferit Albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitate” și Almanahul bisericesc, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

La final, ierarhul a adresat sutelor de credincioși prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul Anului Nou.

Comentarii Facebook


Știri recente