Slujbă arhierească la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

În Duminica a șaptea după Paști (12 iunie 2016) închinată Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca. Preasfinţia Sa a oficiat în această duminică  slujba Sfintei Liturghii în altarul de vară al mănăstirii.

În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat importanța celui dintâi Sinod Ecumenic, ținut la Niceea, subliniind totodată rolul determinant pe care acesta l-a avut în apărarea dreptei credințe.

Sfinții Părinți adunați la Primul Sinod Ecumenic și-au exprimat cugetul comun în Crezul pe care noi îl rostim la fiecare Sfântă Liturghie. Acest prim sinod din istoria Bisericii a adunat la un loc creștini din întreaga lume cunoscută atunci, pentru a ajunge la o înțelegere comună a credinței în Hristos. Prăznuim așadar astăzi unitatea de credință a Trupului lui Hristos care este Biserica, a precizat Preasfințitul Părinte Galaction.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic „Pantocrator” al Mănăstirii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente