Slujbă arhierească la Catedrala Înălțarea Domnului din Bacău

Câteva sute de credincioși băcăuani au participat astăzi, 16 februarie 2014, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău, după cum informează site-ul epr.ro.

Credincioșii băcăuani au avut bucuria de a participa la Catedrala „Înălțarea Domnului”, în Duminica a XXXIV-a după Rusalii, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada. În cadrul Dumnezeieștii slujbe, cuvântul de învățătură a fost rostit de ierarhul sosit de peste ocean, care explicând parabola Întoarcerii fiului risipitor, i-a îndemnat pe cei prezenți să înmulțească dragostea unuia față de altul.

„Să putem începe a pătrunde în adâncul nostru, să avem atitudinea de compasiune, de dragoste, de milă și acea bucurie de a primi pe oricine în mijlocul nostru pentru a alina suferința celui sărac, a femeii văduve, și a oferi puțin ajutor, dacă nu material, măcar duhovnicesc”, a afirmat ierarhul.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a mulțumit profesorului Vasile Buzuloiu și pictorului Ciprian Buzuloiu pentru faptul că au reușit să finalizeze pictura la locașul de cult aflat la demisolul catedralei ce poartă hramul „Nașterea Domnului”. De asemenea, ierarhul a amintit faptul că se construiește biserica tinerilor cu hramul „Întâmpinarea Domnului”, apreciind lucrarea pe care o face ctitorul acesteia, Constantin Custură, care este și membru în Adunarea eparhială. Totodată, Preasfinția Sa a apreciat modul în care credincioșii din parohia „Înălțarea Domnului” sub păstorirea preoților de la acest locaș de cult participă la viața Biserici

Comentarii Facebook


Știri recente