Slujbă Arhierească de Întâmpinarea Domnului la Parohia Momotești din Municipiul Drăgășani

În ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Treime”, din cartierul Momotești a municipiului Drăgășani, jud. Vâlcea, informează arhiram.ro.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat semnificația Praznicului Întâmpinării Domnului, arătând că „așa cum bătrânul Simeon l-a primit în brațele sale pe Mântuitorul Hristos și a mărturisit despre El „înaintea feței tuturor popoarelor”, asemenea și noi credincioșii, cu atât mai mult, trebuie să-L primim pe Domnul cât mai des în brațele sufletului nostru prin Sfânta Euharistie, să-L păstrăm cu sfințenie și să-L mărturisim înaintea oamenilor prin glasul rugăciunii permanente, dar și prin faptele noastre cele bune.”

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și ostenitorii acestei biserici.

La final, Părintele Ierarh a apreciat slujirea bisericească a Părintelui Protopop Iulian Mădălin Bușagă și a Părintelui coslujitor Ion Irinel Dovleac, felicitându-i pentru toate împlinirile slujirii preoțești și îndemnându-i totodată la o mai bogată conlucrare cu ceilalți preoți, dar și cu credincioșii din orașul Drăgășani, pentru o viață creștină autentică în Duhul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. La rândul său, părintele protopop Mădălin Bușagă a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita și binecuvântarea arhierească dăruită credincioșilor drăgășeneni.

De la orele 9.00, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drăgășani, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba parastasului în memoria ctitorilor, slujitorilor și binefăcătorilor acestui sfânt locaș, între aceștia fiind și robii lui Dumnezeu, Constantin și Haritina Isărescu. La momentul comemorativ a fost prezent și Guvernatorul României, Excelența Sa Domnul Mugur Isărescu, alături de alte oficialități de stat, locale și centrale și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente