Slujba Aghesmei Mari la Zalău, Nicula și Baia Mare

Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău, biserică păstorită de pr. Alexandru Horvat, consilier social-filantropic în cadrul Centrului eparhial al Episcopiei Sălajului, și pr. Ioan Pop. La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Aghesmei Mari, iar Preasfințitul Petroniu a ținut un cuvânt de învățătură.

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a fost prezent la Mănăstirea Nicula. Aici ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Aghesmei Mari.

La acest mare praznic au fost prezenți la Mănăstirea Nicula mulțime de credincioși din localitățile învecinate, dar și autorități locale. În cadrul slujbei, Preasfințitul Vasile Someșanul a vorbit credincioșilor despre Taina Sfântului Botez, iar la final a avut loc o agapă frățească pentru membrii comitetului de sprijin pentru rectitorirea mănăstirii din Gherla.

La Baia Mare, în Catedrala episcopală „Sfânta Treime”, mii de credincioși au participat în ziua praznicului Botezului Domnului la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Pe esplanada lăcașului de cult, ierarhul a oficiat apoi slujba Aghesmei Mari. Pentru Bobotează au fost pregătite peste 5.000 de litri de apă.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, de praznicul împărătesc al Botezului Domnului am săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala noastră episcopală. După Sfânta Liturghie, pe esplanada din fața catedralei, am săvârșit Agheasma Mare. O sărbătoare împărătească deosebită, cu soare, dar și cu ger, așa cum se spunea din bătrâni că era în normalitatea acestei sărbători”, a spus PS Iustin Sigheteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente