Slujba Agheasmei Mari la Catedrala Episcopală din Baia Mare

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, (06 ianuarie 2016) Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie şi Slujba Aghesmei Mari la Catedrala din Baia Mare, informează site-ul oficial al Episcopiei. Din soborul slujitor a făcut parte şi Arhim. Casian Filip, eclasiarhul lăcaşului de cult.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, dirijat de pr. prof. dr. Petrică Aurelian Covaciu.

Slujba de sfinţire a Aghismei Mari a fost oficiată pe esplanada Catedralei. Au fost sfinţiţi peste 7.000 de litri de apă, iar credincioşilor le-au fost puse la dispoziţie gratuit peste 5.000 de recipiente din plastic pentru a-şi duce la casele lor Aghisma Mare.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul a vorbit credincioşilor despre semnificaţia Botezului Domnului în râul Iordan, precum şi despre Botezul ca sfântă taină pentru lumea creştină. Preasfinţia Sa şi-a încheiat cuvântul de învăţătură cu îndrumări duhovniceşti pentru întrebuinţarea Aghiasmei Mari.

Comentarii Facebook


Știri recente