Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

Secretariatul Sinodului Mitropolitan Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale si Meridionale, ne informează:

În ziua de 3 mai 2012, a avut loc, la sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale de la Limours, ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan, sub președinția Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Iosif.

Au participat:

– Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale;

– Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei;

– Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei;

– Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Marc Nemțeanul;

– Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Ignatie Mureșanul.

Ordinea de zi a cuprins probleme cu caracter pastoral-misionar, administrativ, social, interortodox și interconfesional, dintre care amintim:

1. Diverse probleme de pastorație în diasporă. Obiective și perspective pentru următorii doi ani;

2. Anul 2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Importanța temelor propuse de către Sfântul Sinod și necesitatea abordării lor în toate conferințele preoțești, la cateheze, precum și la viitorul Congres al Mitropoliei care va avea loc în luna iunie, la Roma;

3. Congresul Mitropoliei – 4-6 iunie 2012 – la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei:

a. s-au stabilit temele celor două conferințe și zece seminarii ce vor fi susținute în cadrul Congresului. Vor fi tratate teme legate de suferință, vindecare, precum și de criza familiei, cateheza adolescenților și teme de bioetică.

b. s-a definitivat programul final pe durata celor trei zile, dintre care o zi și jumătate va fi dedicată conferințelor, seminariilor și Adunării Mitropolitane, restul timpului fiind dedicat unui pelerinaj la locurile sfinte legate de istoria creștinismului din Roma și împrejurimi.

4. S-a stabilit tema următorului Sinod Mitropolitan: Criza familiei – identificarea de soluții pastorale.

Comentarii Facebook


Știri recente