Sinod Mitropolitan la Limours: Decizii

La reședința mitropolitană de la Limours, Franța, a avut loc, în serile zilelor de 14 și 15 martie, ședința de lucru a Sinodului Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

În cadrul întrunirii au fost prezentate machetele unor noi distincții mitropolitane și s-a aprobat înființarea a două mănăstiri.

Pentru a celebra aniversarea a 25 de ani de slujire arhierească pentru Mitropolitul Iosif, miercuri, ierarhii au oficiat Liturghia Darurilor înainte sfințite.

Ordinea de zi a cuprins diverse probleme cu caracter pastoral și misionar, ierarhii au discutat aspecte legate de tematicile Anului Omagial și Comemorativ 2023 în Patriarhia Română.

Noile distincții mitropolitane prezentate la sinod au fost:

  1. Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni;
  2. Ordinul Sfântul Ioan Casian;
  3. Ordinul Sfânta Genoveva;
  4. Ordinul doamna Maria Brâncoveanu.

Înființarea lor vine ca urmare a necesităților pastorale și misionare crescânde în ultima perioadă, pentru recompensarea și recunoașterea strădaniilor și rezultatelor activității clericilor, monahilor și mirenilor din Mitropolie, în diferite domenii ale vieții bisericești sau publice, se precizează pe site-ul theofania.ro al Episcopiei Italiei.

Ierarhii reuniți în sinod mitropolitan au aprobat cererea de înființare a două mănăstiri, una de monahi, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului și toți Sfinții din Insula Iona”, pe insula Iona, alta de monahii cu hramul „Toți Sfinții Celți”, în insula Mull – Scoția, Arhiepiscopia Europei Occidentale.

Sinodul a analizat și solicitarea privind organizarea la Roma, a cursurilor de obținere a gradelor profesionale de către personalul clerical din Mitropolie. Ierarhii au discutat, de asemenea, aspecte practice privind inițierea, din toamna anului 2023, a cursurilor programului de studii universitare de master Pastorație și viață liturgică, în cadrul Extensiei de la Roma, a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente