Sinaxa stareților, starețelor și duhovnicilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Mănăstirea Râmeț a găzduit în data de 7 august 2014 întâlnirea anuală a stareților, starețelor și duhovnicilor de la mănăstirile din Eparhia Alba Iuliei. În cadrul acestui eveniment a fost abordată tema: „Viața monahală – un martiriu nevăzut și plin de har”, informează reintregirea.ro

Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată de slujba de Te Deum. La ora 10.30 a avut loc deschiderea propriu-zisă a sinaxei, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, moment urmat de cuvântul Înaltpreasfinției Sale, apoi de susținerea prelegerii pe tema aleasă și dezbaterea problemelor duhovnicești și administrative curente.

De asemenea, în cadrul discuțiilor care au urmat, au fost abordate și alte probleme de actualitate și provocări cu care se confruntă mediul monahal în zilele noastre. Dintotdeauna, monahismul a jucat un rol important în viața Bisericii și a fost considerat un veritabil bastion al ortodoxiei și un spațiu de referință în ceea ce privește fidelitatea față de învățătura Domnului nostru Iisus Hristos a celor care nu se lasă modelați de duhul acestei lumi.

Viața de rugăciune, structura sufletească deosebită, buna-cuviință, smerenia și profunzimea sufletească a călugărilor și călugărițelor din vetrele noastre monahale sunt toate puse în slujba dorinței de a se închina trup și suflet unei viețuiri conforme cu Evanghelia, cu ecou în întreaga societate. Această consfătuire cu stareții, starețele și părinții duhovnici reprezentând cele 42 de mănăstiri și schituri ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei se organizează conform hotărârii Sfântului Sinod din ședința de lucru din 5-6 iulie 2005, pentru analizarea problemelor specifice, schimbul de experiențe duhovnicești și adoptarea de măsuri adecvate, în scopul îmbunătățirii vieții monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente