Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului

Pe 19 ianuarie 2013 la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia, sub președinția Preasfințitului Părinte Ambrozie, au avut loc lucrările sinaxei stareților și starețelor din Episcopia Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro.

Sinaxa a debutat cu săvârșirea Sf. Liturghii de către Preacuviosul Protos. Dr. Mihail Muscariu, Exarhul Mănăstirilor din Episcopia Giurgiului, la care a asistat chiriarhul împreună cu stareții și starețele din eparhie.

Lucrările propriu-zise au avut loc în sala stăreției Mănăstirii Sf. Ioan Rusul și au avut ca temă: 2013 – Anul omagial al Sf. Împărați Constantin și Elena, fiind discutate, totodată, și problemele duhovnicești și administrative ale mănăstirilor din cadrul Episcopiei Giurgiului. Au fost prezentate dările de seamă ale fiecărei mănăstiri, si a fost analizat modul în care au fost aplicate recomandările Sinaxei Monahale Mitropolitane desfășurate în ziua de 25 septembrie 2012, la Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

La sfârșit, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu stareții și starețele din eparhie au felicitat pe Preacuviosul Protos. Macarie Șotârcă, Starețul Mănăstirii Sf. Ioan Rusul, care și-a aniversat ocrotitorul duhovnicesc, precum și pe Preacuviosul Protos. Mina Străinu, Starețul Mănăstirii Bunavestire din loc. Bolintin Vale, care și-a aniversat ziua de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente