Sinaxa stareților și a starețelor din Episcopia Tulcii

În data de 23 septembrie a.c. la Mănăstirea ,,Izvorul Tămăduirii” din Măcin a avut bucuria de a găzdui Sinaxa stareților și a starețelor din cuprinsul Eparhiei Tulcii, întrunire prezidatÇŽ de către Preasfințitul PÇŽrinte Visarion.

Lucrările sinaxei s-au desfÇŽșurat conform unui program stabilit și anunțat în prealabil. În semn de binecuvântare a lucrărilor care au urmat, la ora 9,00 programul a debutat cu Sfânta Liturghie arhiereascÇŽ în sobor.

La ora 10,30, după rostirea cuvântului de bun venit adresat reprezentanților celor 14 mănăstiri și schituri din Eparhie, Preasfințitul PÇŽrinte Visarion a anunțat tema ce urma a fi dezbÇŽtutÇŽ și a declarat deschise lucrările sinaxei.

În continuare a fost prezentate referatele „Anul omagial euharistic (al sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)Pcuv. Protos Ieronim Vasile de la mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” – Măcin și „Anul comemorativ al Sfinților Brâncoveni” – Pcuv. Justin Pricop, de la mănăstirea Dinogeția.

Au urmat dezbateri cu privire la temele expuse, au fost punctate ideile principale,

s-au fÇŽcut completÇŽri și s-au tras concluzii.

În partea a doua a sinaxei, fiecare stareț și starețÇŽ a prezentat un raport de activitate al obștii pentru perioada cuprinsÇŽ între sinaxa precedentÇŽ – 2013 până în momentul actual. Deasemenea s-au prezentat proiectele de viitor pentru fiecare mÇŽnÇŽstire și schit în parte.

La finalul sinaxei, participanții au fost invitați la o agapÇŽ frÇŽțeascÇŽ oferitÇŽ la trapeza mănăstirii.

Ca în fiecare an, convocarea Sinaxei stareților și starețelor din Episcopia Tulcii a fost un prilej de bucurie și zidire sufleteascÇŽ, un schimb de experiențe folositor în urcușul vieții monahale.

Comentarii Facebook


Știri recente