Sinaxa preoților Protopopiatului Buhuși

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit joi, 21 februarie 2013, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Buhuși, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preoții Protopopiatului Buhuși s-au reunit în rugăciune, acum două zile, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Buhuși. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, în prezența unui număr mare de credincioși. În cuvântul adresat slujitorilor sfântului altar și credincioșilor, Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a îndemnat la împreună-lucrare, „fiind conștienți de misiunea la care i-a chemat Domnul Hristos, aceea de a fi luminători într-o lume din ce în ce mai secularizată”. De asemenea, Preasfinția Sa a apreciat unitatea preoților din cuprinsul Protoieriei Buhuși, precum și activitatea dinamică care se desfășoară din punct de vedere administrativ. Referatul cu tema „Aspecte pastoral-misionare în opera părintelui Dumitru Stăniloae” a fost susținut de pr. Iustin Onofrei de la parohia Moldoveni 1.

„În cadrul Sfintei Liturghii, toți preoții, alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos din același potir, reînnoind bucuria și dragostea comuniunii la început de an. De fiecare dată când slujim împreună cu PS Ioachim Băcăuanul se simte duhul rugăciunii și al prezenței lui Dumnezeu în sufletele noastre. Sinaxa preoților Protopopiatului Buhuși s-a derulat sub două coordonate: Anul Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și Anul comemorativ al părintelui Dumitru Stăniloae. Întâlnirea preoților protoieriei noastre cu PS Ioachim Băcăuanul constituie un prilej de a ne ruga împreună și de a ne bucura de comuniunea creată în rugăciunile pe care le-am săvârșit împreună. În cadrul slujbei am primit binecuvântare și dezlegare prin rugăciunile rostite, mai ales că în curând va începe Postul Paștilor. Am cerut de la Dumnezeu luminare pentru sufletul și mintea noastră. Referitor la rugăciune și la comuniunea rugăciunii, părintele Dumitru Stăniloae spunea: «Nimeni nu-și poate da seama cât de mult valorează el pentru altul, dar își dă seama cât valorează altul pentru el». Cred că aceste cuvinte sunt destul de grăitoare și concludente pentru zilele noastre”, a spus pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși.

Comentarii Facebook


Știri recente