Sinaxa preoților din Protoieria Sascut: Pr. Alexandru Grigoraș a fost instalat protopop

La Biserica „Sf. Nicolae și Sf. Români” din Sascut Sat – Schineni, județul Bacău, s-a desfășurat marți Sinaxa preoților din Protoieria Sascut, prilej cu care Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim l-a instalat protopop pe parohul local, Părintele Alexandru Grigoraș. Evenimentul a beneficiat și de prezența Episcopului Canadei.

Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Canadei, cu participarea tuturor preoților din Protoieria Sascut, urmată de un Trisaghion pentru preoții din protopopiat care au trecut la Domnul și pentru fostul primar al Comunei Sascut, Ioan Răuță.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a vorbit despre bucuria comuniunii în rugăciune și întâlnirea cu Dumnezeu în Liturghie. „De fiecare dată când ne găsim în Biserică, ne găsim de fapt în prezența lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Sinaxa preoților din Protoieria Sascut a avut loc marți, 4 octombrie 2022, în prezența a doi ierarhi. Foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului a oficiat apoi slujba de hirotesie și instalare a noului protoiereu al Protoieriei Sascut.

Părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ, a prezentat auditoriului Decizia Chiriarhală de numire în funcția de protopop a preotului Alexandru Grigoraș, după care, Părintele Ciprian Ignat, secretar eparhial, a dat citire Gramatei Chiriarhale.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a apreciat activitatea fostului protopop, Părintele Vasile Abageru: „A dat maturitate, continuitate, misiunii de aici, dat fiind faptul că majoritatea preoților din această protoierie sunt tineri”.

Pr. Alexandru Grigoraș a fost hirotesit protopop al Protoieriei Sascut, 4 octombrie 2022, în prezența a doi ierarhi. Foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Noul protopop a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru încrederea acordată prin numirea în funcție, dar și tuturor celor care l-au susținut de-a lungul timpului: „Aduc mulțumire tuturor celor care au contribuit la formarea mea duhovnicească și teologică: părinților mei duhovnici, precum și tuturor celor care m-au povățuit în toți acești ani de continuă formare pentru a fi apt pentru chemarea slujirii preoțești, enoriașilor parohiei încredințate spre păstorire, familiei și tuturor celorlalți”.

„Nu vin înaintea voastră ca un șef sau un stăpânitor, ci ca cel care dator este să slujească tuturor“, a adăugat noul protopop.

Sinaxa preoților din Protoieria Sascut a avut loc marți, 4 octombrie 2022, în prezența a doi ierarhi. Foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Protopopul Alexandru Grigoraş este absolvent al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi membru al Corului Byzantion din anul 2011. Din 2019, este preot paroh în Sascut Sat – Schineni.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente